GDPR

Home   >   GDPR

A.V.G. verklaring (Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing.  

Wat houdt dat in?
Trailers (en andere burgers uiteraard ook) krijgen meer rechten als het gaat om te weten welke gegevens van hen verzameld zijn, voor hoe lang deze bewaard worden en aan wie deze gegevens verstrekt worden.
Ook is er de mogelijkheid om je gegevens te laten wijzigen en/of deze te laten verwijderen.

Welke gegevens verzamelt Trailrunners Brabant en met welk doeleinde?
Trailrunners Brabant verzamelt de volgende persoonsgegevens wanneer je je inschrijft voor een van onze evenementen of reizen:

  • Voor- en achternaam; we willen graag weten hoe je heet, zodat je we bij je naam kunnen aanspreken, da’s logisch toch?
  • Telefoonnummer; mocht er een last-minute wijziging plaatsvinden, dan kunnen we je bereiken om dat door te geven. Of misschien is er tijdens het evenement of reis wel een reden om je te bellen, we hebben allemaal wel eens een pijltje gemist of een verkeerde afslag genomen op de trails, nietwaar?
  • E-mailadres; om je een bevestiging te sturen en je op de hoogte te houden, zodat je perfect voorbereid aan het evenement of reis kan beginnen.
  • Dieetwensen; als je een allergie hebt en/of om andere redenen bepaald voedsel niet eet houden we daar uiteraard rekening mee bij het samenstellen van de menu’s, zover deze inbegrepen zijn bij evenement of reis.

Mag dat zomaar?
We vragen, middels een checkbox, of je toestemt met het verwerken van persoonlijke gegevens die je op het inschrijfformulier hebt ingevuld.
Zie je dat allemaal niet zo zitten en geef je geen toestemming, dan hoef je het inschrijfformulier niet verder in te vullen en te verzenden, want dan is je inschrijving niet compleet. Noodzakelijkheid voor het uitvoeren van een overeenkomst heet dat in AVG termen. Dus ja, als jij toestemming hebt gegeven en de gegevens zijn noodzakelijk mogen we ze verwerken.

Nu Trailrunners Brabant je gegevens heeft, waar worden die bewaard?
De gegevens worden encrypted verzonden naar en opgeslagen in secure datacenters. Alleen Trailrunners Brabant heeft toegang tot en inzage in de data. Trailrunners Brabant deelt jouw gegevens niet met derden.

OK, het evenement of de reis is afgelopen en het was echt kei vet. Maar wat gebeurt er nu met je gegevens?
Aangezien het evenement of de reis afgelopen is en we je nooit ongevraagd persoonlijk zullen lastig vallen (spammen doen we namelijk via Social Media) gaan we je gegevens niet meer gebruiken. We zullen je opgeslagen gegevens uiterlijk een maand na afloop dan ook verwijderen. En in die maand gebruiken we je gegevens alleen om eventuele losse eindjes van het evenement of reis nog aan elkaar te knopen (denk aan uitslagen, het delen van vette foto’s en video’s etc).

Hmm… Er is iets misgegaan en je gegevens kloppen niet…
Laat het ons even weten (via mail, messenger, telefoon, postduif of welk kanaal dan ook) en we passen het aan.

Je hebt je bedacht en wil toch liever niet dat we je gegevens opslaan en verwerken, wat nu?
Geen probleem, geef dat even aan middels een mailtje naar info@trailrunnersbrabant.nl en we zorgen ervoor dat alles verwijderd wordt, inclusief je laatste mailtje.