Nieves Urtubia

Home   >   Team TRB  >  Nieves Urtubia

Hola amigos!

Mijn naam is Nieves (spreekt uit als Nie-ebes of Njebes), nieve (zonder s) betekent sneeuw in het Spaans. Ik heb Chileense/Argentijnse roots, opgegroeid in Nederland en moeder van twee puberdochters.

In 2011 begon ik met hardlopen en liep alle asfaltwedstrijden in de wijde omgeving af. In 2015 ontdekte ik de trails nadat ik veel blessures kreeg op de weg. Dat trailbiertje bij de finish! Had ik dit al die jaren gemist? Het asfalt tijdperk was voorgoed verleden tijd! 

In 2017 liep ik mijn eerste 50km bij de DCURBN en bij mijn debuut op de 100km Grizzly Bear Trail dat jaar had ik, totaal onverwacht, een derde podiumplaats. Dat motiveerde enorm! Het werd steeds verder, steeds extremer! Onderkoeling, valpartijen, evacuatie op een gletjser, aangevallen worden door een zwerm killerbees, hallucinaties…allemaal spannende dingen die ik op asfalt nooit heb meegemaakt :-).

Ik ben inmiddels op de mooiste plekjes geweest, heb gave races gelopen en inspirerende mensen ontmoet. Van Patagonië, Marokko tot talloze trails in de Pyreneeën, Alpen, Dolomieten, Madeira en eind dit jaar Mexico. Jezelf mentaal en fysiek uitdagen, elk pijntje weten te labelen, elke gedachte in het juiste perspectief weten te plaatsen, 100 keer opgeven en weer opstaan, respect voor de immense bergen, de vriendschappen onderweg, voetje voor voetje in bijna meditatieve staat tot je de finish bereikt.

Team TRB staat voor gezelligheid, elkaar motiveren en anderen inspireren. In 2016 maakte ik kennis met Trailrunners Brabant tijdens hun allereerste trailweek in Andalusië en dat was het begin van een mooie vriendschap. Ik voel me dan ook vereerd om als niet-Brabander voor Team TRB uit te komen op de trails.